Download brosuri

Activitate suport

Newsletter

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a afla cele mai noi informatii legate de echipamentele medicale si proiectele dezvoltate de GADA Group Romania.

Certificari

Notiuni de baza in imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) - curs, 6-9 octombrie 2009

Philips Healthcare si radiusmed, cu sprijinul Societatii de Radiologie si Imagistica Medicala din Romania, au lansat oficial primul curs de “Notiuni de baza in imagistica prin rezonanta magnetica”.

La evenimentul de prezentare, desfasurat in perioada Marti, 6 Octombrie - Vineri, 9 octombrie, la Hotel Unirea, Iasi, au fost prezenti: Prof. Dr. Dragos Negru, Presedintele Societatii de Radiologie si Imagistica Medicala din Romania, Catherine Westbrook si John Talbot, initiatorii cursului la nivel international.

Cursul a obtinut acreditare din partea Colegiului Medicilor din Romania, iar cei 36 participantii au primit 24 de puncte EMC.

 

Durata: 4 zile
Locatie: Hotel Unirea, Iasi
Limba cursului: Engleza
Taxa participare: 1500 lei (taxa de scolarizare, pauzele de cafea, mesele de pranz si cina festiva)

 

De ce acest curs?

Imagistica prin rezonanta magnetica evolueaza rapid, impunand noi provocari medicilor radiologi. Intelegerea in profunzime a tehnologiei si a practicii clinice este esentiala pentru exploatarea potentialului maxim al sistemului de rezonanta magnetica.

 

Cui s-a adresat acest curs?

» Tinerilor medici rezidenti in radiologie

» Medicilor specialisti radiologi

» Asistentilor medicali radiologi

» Oricarui medic interesat de imagistica prin rezonanta magnetica

 

Ce informatii au fost furnizate la acest curs?

» Detalii despre principiile de baza IRM

» Evaluarea diferitelor mecanisme responsabile pentru contrastul imagistic in IRM

» Investigarea diferitelor tipuri de echipamente IRM

» Discutia si explorarea diferitelor aspecte legate de sigurata in ceea ce priveste efectele IRM

» Investigarea mecanismelor de baza ale imagisticii spine echo

» Factorii care afecteaza calitatea imaginii

» Managementul artefactelor

» Explorarea in adancime a principiilor care sustin achizitia datelor in IRM

» Investigarea mecanismelor avansate ale imagisticii gradient echo si aplicatiile sale clinice

» Intelegerea pricipiilor angiografiei IRM

De ce este acest curs special?

» Este unul dintre cele mai populare cursuri din lume in domeniul imagisticii prin rezonanta magnetica

» Prezentat de Catherine Westbrook si John Talbot, cursul este sustinut in 12 tari, pe patru continente, furnizand anual informatii utile pentru sute de participanti

» Este organizat pentru prima data in Romania, intentia fiind ca acesta sa aiba o periodicitate anuala

» Cursul este focusat pe o participare activa a cursantilor, lectorii fiind interesati de discutii care sa puna informatiile furnizate intr-un context practic

Cine sunt lectorii acestui curs?

Catherine Westbrook este conferentiar si initiator absolvent al Facultatii Health & Social Care, Anglia Ruskin University Cambridge, fiind responsabila de cursurile in IRM, CT, Radiografie si Radioterapie pentru absolventi. Catherine este de asemenea consultant independent in instruirea si evaluarea clientilor din intreaga lume in subiecte legate de radiografie si IRM.

Are experienta in domeniul IRM inca din 1990 si detine un masterat in imagistica prin rezonanta magnetica, un Certificat Post-Absolvire in invatare, instruire si “fellowship” in Advanced MRI . Cathy este membru al Higher Education Academy si profesor de aplicatii clinice atestat. A predat IRM pentru Practice Course and the International Somerset MRI o perioada indelungata si de asemenea instruieste si examineaza pentru mai multe cursuri nationale si internationale, incluzand programe pentru studenti si absolventi. In particular Catherine a fost implicata in dezvoltarea primelor cursuri de comunicare pentru medici radiologi si assistenti operatori IRM.

Catherine este autoarea “MRI in Practice”, "Handbook of MRI Technique", "MRI at a Glance" si multe alte articole.

A fost presedinte al urmatoarelor organizatii: “British Association of MR Radiographers”, “Consortium for the Accreditation of Clinical MR Education” si secretar de onoare al “British Institute of Radiology."

John Talbot este conferentiar in imagistica medicala al Institutului Health & Social Care, Anglia Ruskin University, Cambridge. In trecut a ocupat functia de Medic Radiolog, Educatie si Cercetare la Oxford MRI / Oxford University. Detine un masterat in imagistica prin rezonanta magnetica si intre anii 1990-2000 a lucrat full-time in acest domeniu.

A sustinut in mod extins numeroase cursuri IRM, inclusiv Cursul IRM Oxford, Cursul IRM International Somerset si, recent Cursul pentru medicii radiologi in IRM Oxford. La acestea se adauga cursurile de practica IRM si cursurile IRM pentru studenti, prezentate impreuna cu Catherine Westbrook.

Ca publicist, John este colaborator si ilustrator al celei de-a treia editii a “ MRI in Practice” (Blackwell), al celei de-a treia editii a “A Handbook of MRI Technique” (Blackwell Science) si coautor al "Medical Imaging- Techniques, Reflection & Evaluation" (Elsevier). In domeniul eLearning, John este producator/coautor al Somerset MRI Course CD ROM. Principalul interes a lui John este integrarea tehnologiei in predare si in acest moment lucreaza la un nou concept in mediul invatamantului virtual.