Download brosuri

Activitate suport

Newsletter

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a afla cele mai noi informatii legate de echipamentele medicale si proiectele dezvoltate de GADA Group Romania.

Certificari

DC Bead - Revolutia in chemoembolizare, 21 - 22 martie 2013

18 March 2013
Institutul Clinic Fundeni, in parteneriat cu Gadagroup Romania – distribuitor autorizat Terumo, organizeaza simpozionul „DC Bead – Revolutia in chemoembolizare” . Evenimentul, desfasurat in perioada 21 – 22 martie 2013, in Amfiteatrul Institutului Clinic Fundeni, se adreseaza medicilor oncologi si dezbate in detaliu procedura de chemoembolizare intraarteriala cu microparticule DC Bead incarcate cu citostatic.

In cadrul simpozionului vor sustine prezentari: Prof. Dr. Irinel Popescu - Director Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Dan Setlacec; Prof. Dr. Gheorghe Iana - Sef Clinica Radiodiagnostic, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti; Prof. Dr. Mihai Voiculescu - Sef Sectia Clinica Medicina Interna, Institutul Clinic Fundeni; Conf. Univ. Dr. Ioana Lupescu - Sef Laborator Radiologie, Institutul Clinic Fundeni si Conf. Univ. Dr. Liana Gheorghe - Sef Sectie III Departament de Gastroenterologie al Centrului de Boli Digestive si Transplant Hepatic, Institutul Clinic Fundeni:

Chemoembolizarea intraarteriala cu microparticule DC Bead incarcate cu citostatic este o procedura de tratare a tumorilor maligne hepatice primare si secundare, in stadiu intermediar (cancer hepatic sau metastaze ale cancerului colo-rectal la ficat), fiind o alternativa la tratamentul chirurgical. Microparticulele injectate pe microcateter in artera hepatica au proprietatea de a incarca citostaticul reprezentat de doxorubicina/irinotecan, fiind eliberat gradual la nivelul leziunii, permitand un efect intratumoral mai lung si o toxicitate sistemica mult mai redusa comparativ cu procedura clasica.

Succesul terapeutic al interventiei depinde de selectia pacientului, gradul de lezare hepatica si bineinteles de dimensiunea tumorii. Interventia minim invaziva necesita anestezie locala, este nedureroasa, pacientul putand fi externat dupa 24 de ore. Obiectivul procedurii prin chemoembolizare cu DC Bead este acela de a controla progresia tumorala, crescand astfel sansele de supravietuire ale pacientului.

Simpozionul prezinta 4 cazuri cu transmisie live sustinute de Prof. Dr. Robert Juszkat, Universitatea Medicala Poznan - Polonia: doi pacienti cu hepatocarcinom tratati cu DC-Beads cu doxorubicina, respectiv doi pacienti cu metastaze hepatice de la cancer colo-rectal, tratati cu DC-Beads cu irinotecan. Cele 4 interventii sunt realizate in sala de operatie dotata cu angiograf de Dr. Mugur Grasu si Dr. Radu Dumitru, iar Dr. Eugenia Mindrut va modera aceste sesiuni.