Download brosuri

Activitate suport

Newsletter

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a afla cele mai noi informatii legate de echipamentele medicale si proiectele dezvoltate de GADA Group Romania.

Certificari

INTRABEAM-RADIOTERAPIE INTRAOPERATORIE TINTITA-o noua perspectiva in tratamentul cancerului de san

26 November 2013

Lancet Oncology, una din cele mai renumite publicatii in domeniul cancerului, a publicat pe 11 noiembrie 2013 rezultatele studiului clinic TARGIT-A desfasurat pe o perioada de 5 ani, care compara radioterapia intraoperatorie tintita - TARGIT (TARGeted Intraoperative radio Therapy) - realizata cu sistemul mobil de radioterapie Intrabeam, produs de Carl Zeiss Meditec, Germania, cu radioterapia externa (EBRT – External Body Radio Therapy), realizata cu sisteme de radioterapie de tip accelerator liniar, in cazul pacientelor cu cancer de san.

 

Studiul TARGIT-A a inclus 11 tari - Marea Britanie, SUA, Germania, Italia, Franta, Polonia, Elvetia, Norvegia,Danemarca, Canada si Australia, desfasurandu-se in 33 de centre pe un numar de 3451 paciente in perioada 24 martie 2000 - 25 iunie 2012.

 

Concluzia studiului este aceea ca realizarea concurenta a lumpectomiei si a radioterpiei intraoperatorii tintite – TARGIT, intr-o abordare de risc adaptata, trebuie sa fie considerata ca optiune pentru pacientele cu cancer de san, eligibile, selectate atent, conform protocolului de studiu TARGIT A, ca altenativa la radioterapia externa postoperatorie – EBRT. Totodata, studiul a aratat ca tratamentul ce a inclus TARGIT a determinat un numar mai mic de decese datorate altor cauze in afara cancerului de san (metastaze sau boli cardiovasculare), fata de tratamentul de radioterapia externa postoperatorie – EBRT. De asemenea, in cazul efectelor secundare, ambele tipuri de tratamente au generat efecte similare, mai putin in ceea ce priveste complicatiile la nivelul pielii, care au fost mai reduse in cazul tratamentului cu TARGIT fata de EBRT.

 

Si in Romania cancerul de san prezinta cea mai mare incidenta intre tipurile de cancer detectate la femei, si totodata reprezinta cauza numarul 1 de mortalitate datorata cancerului, conform datelor din 2012 publicate pe site-ul EUCAN http://eco.iarc.fr/eucan/Country.aspx?ISOCountryCd=642.

 

In prezent, in Romania insa nu exista programe de screening pentru o diagnosticarea precoce a cancerului de san. In ceea ce priveste tratamentul cu radioterapie, datele au aratat ca doar 25% dintre pacientii diagnosticati cu cancer si care au indicatie de radioterapie pot beneficia de acest tratament.

 

 

Pentru informatii detaliate despre studiul TARGIT-A, va rugam accesati link-urile:

www.targit.org.uk