Download brosuri

Activitate suport

Newsletter

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a afla cele mai noi informatii legate de echipamentele medicale si proiectele dezvoltate de GADA Group Romania.

Certificari

Primul Centru Integrat de Medicina Dentara din Romania - UMF Targu Mures

11 December 2009
Bucuresti, 11 decembrie 2009 – Primul Centru Integrat de Medicina Dentara al Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures, dotat la standarde europene, se deschide astazi, in prezenta unor autoritati academice, administrative si politice importante.

Este unul dintre cele mai complexe proiecte desfasurate la nivelul facultatilor de medicina dentara din Romania. Valoarea totala a investitiei este de peste 5 milioane de Euro.

“Ideea proiectului a venit dintr-o necesitate reala. Cu sprijinul financiar important al Ministerului Educatiei, studentii nostri vor putea efectua o practica preclinica si clinica la standarde internationale. De asemenea, pacientii din Targu Mures, precum si din zonele invecinate, vor beneficia de servicii stomatologice profesionale si sigure, la preturi rezonabile. Prin RADIUSMED, furnizorul de tehnologii medicale de profil, am achizitionat echipamente de ultima generatie care au caracteristici si configuratii menite sa raspunda cerintelor specifice invatamantului modern.” a declarat Prof. Univ. Dr. Constantin Copotoiu, Rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures.

Proiectul a demarat la sfarsitul anului 2006 prin lucrarile de reabilitare si constructie a unei noi cladiri in perimetrul campusului universitar din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures, pe o suprafata de 4.000 mp.

Noul centru cuprinde toate compartimentele preclinice si clinice specifice unei Facultatii de Medicina Dentara: sali de tratament, laboratoare interdisciplinare de simulare stomatologica (tip fantom) si de tehnica dentara, sali de cursuri pentru studenti, sali de demonstratii pentru doctoranzi, sali de diagnostic, chirurgie, mica chirurgie si reanimare, realizate in conformitate cu normele Uniunii Europene.

“Am pus mult suflet in realizarea acestui proiect si ne bucuram ca am putut contribui la demararea si finalizarea acestui proiect deosebit de complex. Impreuna cu specialistii Universitatii si cu firma de arhitectura 3T, specializata in proiecte medicale de profil, am reusit sa realizam un centru academic de specialitate de inalt nivel tehnologic, functional si arhitectural.

Multumim conducerii Universitatii de Medicina si Farmacie Tg. Mures pentru increderea acordata si pentru buna cooperare in derularea proiectului.”, a declarat Octavian Netcu, Director General RADIUSMED.

Radiusmed a furnizat si instalat 70 de unituri dentare model A-dec 500 si 16 posturi de simulare de ultima generatie marca A-Dec International din SUA, producator cu renume mondial, precum si toata tehnologia medicala si a mobilierului specializat pentru intreg centrul.

In cadrul noului ansamblu, vor functiona urmatoarele functionalitati de invatamant si tratament medical: sectia de Medicina Preventiva, sectia de Odontologie si Parodontologie, sectia de Protetica si Reabilitare Orala, sectia de Pedodontie si Ortodontie, sectia de Medicina Orala, compartiment Laborator, compartiment Diagnostic, sectia de Mica Chirurgie, Chirurgie si Reanimare.


In completarea acestor functionalitati, centrul a fost prevazut si cu spatii destinate invatamantului precum: 2 sali de amfiteatru pentru cursuri, birouri pentru toate cadrele didactice si pentru personalul de conducere si administrativ. De asemenea, s-au prevazut spatii pentru servicii tehnico-gospodaresti precum: spalatorie, sterilizare, radiologie, gaze medicale, centrala termica si centrala de aer conditionat si ventilatie.

Despre Radiusmed

RADIUSMED este o companie romaneasca de top care promoveaza cele mai avansate tehnologii in domeniul sanatatii, oferind solutii pentru imbunatatirea semnificativa a diagnosticului, tratamentului si ingrijirii pacientilor. De peste 12 ani, RADIUSMED furnizeaza echipamente pentru radiologie si imagistica, terapie intensiva neonatala si pentru adulti, chirurgie, infrastructura medicala, si stomatologie, sustinute de servicii de consultanta, integrare si management de proiect.