Download brosuri

Activitate suport

Newsletter

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a afla cele mai noi informatii legate de echipamentele medicale si proiectele dezvoltate de GADA Group Romania.

Certificari

Primul curs avansat de aplicatii cardiace pentru computer tomograf multislice

06 April 2009
Radiusmed - distribuitor autorizat al echipamentelor medicale Philips, in colaborare cu Philips Healthcare - lider mondial in solutii complete de cardiologie, organizeaza in zilele de 7 si 8 aprilie 2009, primul curs de pregatire din Romania in aplicatii cardiace pentru computer tomograf (CT) multislice, adresat medicilor specialisti radiologi si cardiologi.

"Introducerea unui numar din ce in ce mai mare de scanere multislice in Romania ne-a determinat ca, impreuna cu partenerul nostru, Philips Healthcare, sa consideram oportuna organizarea unui astfel de eveniment axat exclusiv pe aplicatii clinice cardiace, specialistii participanti avand posibilitatea sa foloseasca cea mai noua tehnologie in Cardiac CT si sa experimenteze avantajele acesteia in diagnosticarea si tratamentul modern al bolilor de inima", declara Octavian Netcu, director general Radiusmed.

Workshop-ul va fi sustinut de specialisti de renume international: Dr. Med. Oliver Klass - University of Ulm din Germania, Dr. Mark Winkens - University Hospital Maastricht din Olanda, Mr. Rolf Raaijmakers - Philips Healthcare, Olanda - Senior Application Specialist, Mr. Alun Jones - Philips Healthcare, Olanda – Business Line Specialist MR/CT.

Cursul este axat pe studii de caz si aplicatii clinice. Dintre personalitatile din lumea medicala romaneasca care vor participa se numara: Dr. Dan Deleanu - Presedintele Societatii Romane de Cardiologie, Prof. Dr. Constantin Zaharia – Presedintele Societatii Romane de Radiologie si Imagistica Medicala, Dr. Dragos Cuzino - Director Adjunct Medical si Sef Sectie Radiologie Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central "Dr.Carol Davila", Prof. Dr. Dragos Negru – Sef Sectie Radiologie Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf.Spiridon" Iasi, Dr. Tudor Ciprut - Sef Sectie Radiologie Spitalul Universitar de Urgenta Elias.

"Acest curs este primul de acest fel din Romania si este doar inceputul unor programe educationale complexe dedicate specialistilor. Astfel Radiusmed si Philips, doresc sa investeasca in pregatirea medicilor romani radiologi si cardiologi in utilizarea ultimelor tehnologii aparute in domeniu. Conform standardelor UE, fiecare institut de cardiologie din Romania va trebui dotat cu un echipament CT cu cel putin 64 de detectori in urmatoarea perioada.", adauga Octavian Netcu.

Sistemele Philips Brilliance iCT cu 256, 128 si 64 de slice-uri, gratie tehnologiei Essence, ofera noi standarde ale performantei clinice. Echipamentul permite obtinerea de imagini de inalta rezolutie ale cordului si ale arterelor coronariene in examinari ultra-rapide, de ordinul secundelor. Aceasta duce implicit la reducerea dozei de radiatii cu pana la 80%.

Radiusmed a instalat un astfel de echipament in cadrul Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" in urma unei licitatii publice.

"Sistemul Philips Brilliance 64 canale instalat in anul 2008 face posibila performanta clinica prin combinatia optima a vitezei, puterii, acoperirii si dozei. Echipamentul furnizeaza imagini de foarte buna calitate cu o viteza de achizitie crescuta pentru un domeniu larg de examinari si foloseste tehnici avansate pentru a reduce doza de radiatie. In prezent, la nivel international, datorita aparitiei acestor echipamente, investigatiile cardiace CT au devenit o practica curenta completand gama investigatiilor traditionale precum angiografia conventionala, eco – cardiogafia, imagistica prim rezonanta magnetica si medicina nucleara", spune Dr. Dragos Cuzino, Director Adjunct Medical si Sef Sectie Radiologie.

Despre Radiusmed

Radiusmed este una din companiile romanesti de top care promoveaza cele mai avansate tehnologii in domeniul sanatatii, oferind solutii pentru imbunatatirea semnificativa a diagnosticului, tratamentului si ingrijirii pacientilor. De peste 10 ani, Radiusmed furnizeaza echipamente pentru radiologie si imagistica, stomatologie, terapie intensiva neonatala si pentru adulti, infrastructura medicala, chirurgie, sustinute de servicii de consultanta, integrare si management de proiect.